Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008

Εντείνεται η κούρσα για την διαδοχή




Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι διεργασίες εν όψει της εκλογής νέου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος στις 7 Φεβρουαρίου.

Την υποψηφιότητά του για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο ανακοίνωσε επισήμως αργά το βράδυ της Πέμπτης ο Μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος, ενώ ανεπίσημα προς το παρόν στην κούρσα διαδοχής συμμετέχουν και οι Μητροπολίτες Θηβών, Σπάρτης και Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιγνάτιος μάλιστα προσπαθεί να συμμαχήσει με τον Μητροπολίτη Σύρου, ο οποίος ενδέχεται να μην θέσει υποψηφιότητα. Την Πέμπτη πάντως, υπήρξε συνάντηση του Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμου με τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, από τον οποίο ο κ. Ιερώνυμος ζήτησε την στήριξη του.

Η υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Θηβών αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα, αμφίβολο όμως είναι το εάν θα θέσει τελικά υποψηφιότητα ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης που ενδέχεται να ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Θηβών.

Ωστόσο, φωτιά στην διαδοχολογία βάζει ανοιχτή επιστολή του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομου προς τον Μητροπολίτη Σπάρτης, όπου τονίζει ότι δεν πρόκειται να τον στηρίξει, με αφορμή δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου και επώνυμων και ανωνύμων εκβιασμών και λασπολογίας που δέχεται, όπως αναφέρει, από μερίδα υποστηρικτών του Μητροπολίτη Σπάρτης. Μάλιστα, ο κ. Χρυσόστομος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Εξάλλου, οι υποστηρικτές των υποψηφίων ξεκίνησαν ήδη τις συγκεντρώσεις για συσπείρωση και ψήφους. Στη Μητρόπολη Περιστερίου συγκεντρώθηκαν αργά το βράδυ της Πέμπτης ιεράρχες που υποστηρίζουν τον Μητροπολίτη Θηβών Ιερώνυμο, στον Καρέα είχαν συγκεντρωθεί οι υποστηρικτές του Μητροπολίτη Σπάρτης Ευστάθιου, ενώ όσοι ιεράρχες στηρίζουν την υποψηφιότητα του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου μαζεύτηκαν σε χώρο στην πλατεία Βάθη.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι την παραίτησή του από τη θέση του διευθυντή Οικονομικών Υπηρεσιών Εκκλησιών υπέβαλε ο Κώστας Πυλαρινός, η οποία και έγινε αποδεκτή από τον τοποτηρητή Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ.

Πηγή: Ειδήσεις Αντεννα

Δεν υπάρχουν σχόλια: